Ljepota iz kuhinje: Domaći recepti koji pomažu da izgledate svježe

Hladni dani su pred vama, a to znači da posebnu pažnju treba da obratite na njegu kože. Za kvalitetnu njegu nisu vam potrebni skupi preparati, već namirnice koje imate u vašoj kuhinji. Poslužite se ovim trikovima, izgledajte besprekorno i uštedite.

Ljepota iz kuhinje: Domaći recepti koji pomažu da izgledate svježe
1. Dehidrirana koža

Nanesite sloj grčkog jogurta na lice i ostavite da djeluje 10-15 minuta. Mliječne kiseline pomažu u uklanjanju mrtvih ćelija sa kože i hidraju je. Važno je napomenuti da se koristi punomasni jogurt jer što više mliječne masti proizvod sadrži, viće su i pogodnosti za kožu.

2. Brzo skinite šminku

Nažalost, mnogi sapuni i proizvodi za skidanje šminke su prepuni otrova i hemikalija.Počnite sa korišćenjem kokosovog ulja. Samo nekoliko kapi na tufer, i maskaru ćete otkloniti očas posla.Pored toga što ćete skinuti šminku, područje oko očiju će biti i hidrirano.

3. Akne su vaša prošlost

Da biste se riješili ovog estetskog problema, koristite jabukovo sirće. Jeste, miris može da bude neprijatan ali za ljepotu može da se istrpi. Na čist tufer nanesite nekoliko kapi jabukovog sirćeta i očistite lice. Nakon što ste to uradili, ne umivajte se, već ostavite da kože upije sirće. Time ćete očistiti lice od bakterija i zatvoriti pore.

4. Suva koža

Prije nego što na lice nanesete večernju kremu, pomiješajte je sa nekoliko kapi meda. Ovom kombinacijom vaša koža će na prirodan način biti dubinski hidrirana.

5. Piling za osetljivu kožu

Dvije kašike ovsenih pahuljica izmešajte sa sredstvom za umivanje, može i sa čistom vodom, i blago trljajte lice. Na prirodan način skinućete mrtve ćelije sa kože, a vaše lice neće izgledati iziritirano. Ovaj piling možete da koristite i za cijelo telo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA