Istraga zbog ubistva policajca KPS

Na severu Kosova u toku je akcija specijalnih snaga Euleksa u okviru istrage o ubistvu kosovskog policajca u neredima na administrativnim prelazima na Kosovu.

Istraga zbog ubistva policajca KPS

Portparol Euleksa Nikolas Hoton rekao je da je policijska akcija u toku i da se sprovodi na teritoriji Zubinog Potokla i Zupča."Specijalne snage Euleksa uz podršku Kfora jutros sprovode operaciju u oblasti Zubin potoka i Zupča.

"Akcija je povezana s krivičnom istragom o ubistvu pripadnika kosovske policije 26. jula u blizini Zupča", kazao je Hoton za B92. "Istragu ovog ubistva vode Euleks i kosovka policija. Lokalne vlasti su informisane o ovoj akciji koja se izvodi da bi se ojačala vladavina prava i priveli pravdi odgovorni za ovaj zločin", dodao je portparol Euleksa.

Kako javlja izveštač Bete s lica mesta, jake snage Kfora i Euleks policije ušle su jutros oko 05.30 u selo Zupče u Ibarskom Kolašinu i započele pretres domaćinstava u potrazi za počiniocima ubistva pripadnika jedinice ROSU krajem jula. Reporter Bete prenosi da su Srbi u Kolašinu uznemireni i od jutros se okupljaju u blizini mesta gde su od 25. jula organizovane višednevne blokade puta.

Oni poručuju da od poteza pripadnika međunarodnih snaga u pokrajini zavisi da li će i danas blokirati taj putni pravac. Podsetimo u neredima koji su nastali na severu Kosova, nakon što su prištinske vlasti poslale specijalne jedinice kosovske policije ROSU na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, stradao je Enver Zumberi, pripadnik Kosovskih policijskih snaga. On je ranjen snajperom u glavu u blizini prelaza Brnjak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA