Gadafi skoro sigurno u Libiji

Zvaničnici libijskog Nacionalnog prelaznog saveta saopštili da se Moamer Gadafi skoro sigurno nalazi u Libiji i da imaju pravo da ga ubiju ako se ne preda.

Gadafi skoro sigurno u Libiji

"Ovo je informacija sa kojom raspolažem, Gadafi je, tvrdim sa 80 odsto sigurnosti u Libiji", izjavio je Omar Hariri, koji je zadužen za vojna pitanja u libijskom pobunjeničkom Savetu. Hariri je rekao da pobunjenici veruju da se Gadafi krije ili u Bani Validu, jugoistočno od Tripolija, ili negde u predgrađu prestonice.

Nešto ranije, jedan od najistaknutijih članova Nacionalnog prelaznog saveta Ali Tarhuni je saopštio novinarima da pobunjenici znaju gde se Gadafi krije, ali nije želeo da iznese detalje. Na insistiranje novinara da obelodani detalje o tome gde se Gadafi nalazi, Tarhuni se našalio rekavši da je "jedino siguran u jednu stvar - da mu nedostaje supruga".

U međuvremenu, NATO je saopštio da je usmerio vazdušne udare na libijske gradove Sirt odakle potiče Moamer Gadafi, i na Bani Valid, mesto jugoistočno od Tripolija u kom se, kako smatraju pobunjenici krije Gadafi. Gadafijeva glava je ucenjena na 1,2 miliona evra, prenela je agencija AFP, navodeći da ga pobunjenici traže živog ili mrtvog iako su u više navrata isticali da bi mu obezbedili "fer suđenje" u Libiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA