Vlajki: Okupacija u korist Bošnjaka

Nalog visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da suspenduje odluke Centralne izborne komisije /CIK/ BiH pokazuje da je BiH okupirana i kolonizovana zemlja, a da je ta okupacija, prvenstveno, u korist Bošnjaka, a na štetu Srba i Hrvata, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Republike Srpske /RS/ Emila Vlajkija.

Vlajki: Okupacija u korist Bošnjaka

Usaopštenju se navodi da Hrvati, koji su „pretrpjeli najveće etničko čišćenje u BiH u proteklom ratu", ne mogu više da podnesu nelegitimne, nelegalne, bahate i slične namjere i postupke koji ih u svakom pogledu ponižavaju".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Ako se ova nemila situacija nastavi, imamo adekvatan prijedlog mjera za ispravljanje brutalno narušenog digniteta Hrvata u BiH, koji ćemo objaviti u sljedeće dvije sedmice", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Hrvati „ne mogu više da podnesu ni otvorene, nasilničke prijetnje koje im se upućuju", kao što su - „ako i pomislite na ravnopravnost u vidu trećeg entiteta, Tripoli će biti Diznilend u odnosu na nasilje u Federaciji", ili „nas Bošnjaka je četiri puta više".

Iz kabineta potpredsjednika RS ističu da već četiri mjeseca upozoravaju na protekle i sadašnje nemile događaje, želeći mir i pravdu u BiH, te da se bore za žurnu promjenu dijela Dejtona, koji Hrvate stavlja u krajnje neravnopravan položaj, te traže da Hrvati, kao i dva druga konstitutivna naroda, imaju svoj entitet uz poruku „ne tražimo više, ali nećemo ni manje".

U saopštenju se dodaje da to što je Incko ukinuo odluke „jedne legalne i demokratske institucije BiH" - CIK-a, „što je objeručke podržano od SAD, a ne od američke ambasade, kako se manipulativno izvještava", pokazuje da „Anglosaksonci, koji u svijetu već decenijama radi naftnih i geostrateških interesa ratuju protiv islamskih zemalja, forsiraju islamizaciju Balkana, imajući istovremeno za cilj slabljene EU".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„/Inckova/ Odluka pokazuje da dio međunarodne zajednice, pomažući grubo i bahato nelegalno izabrane organe Federacije, želi da isprovocira ishitren odgovor Hrvata u BiH, kojima je strpljenje pri kraju", navodi se u saopštenju i dodaje da je „konfrontacija možda i jedan od osnovnih ciljeva onih iz međunarodne zajednice".

Visoki predstavnik u BiH Incko je juče privremeno suspendovao odluke CIK-a koje se odnose na validnost Doma naroda Parlamenta FBiH, te izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije.CIK BiH prethodno je donio odluku da izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH nije proveden u skladu sa Izbornim zakonom BiH i kojom se poništava njihov izbor, te utvrdio da nisu bili ispunjeni uslovi za konstituisanje Doma naroda jer izbori za ovaj dom nisu provedeni u svih deset kantona u skladu Zakonom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA