Jadranka, nemoj posle da bude kuku lele

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović oštro je danas odgovorio premijerki Jadranki Kosor koja ga je optužila da se svrstao na čelo "kukuriku koalicije" i da je "crvena Hrvatska" neprihvatljiva.

Jadranka, nemoj posle da bude kuku lele
"Mislim da je strah od crvenog vrlo opravdan. Hrvatska se već odavno crveni od nevolje, jada, siromaštva. I zaista se čudim da premijerka nema pametnijeg posla, nego da ''prebraja'' moje izaslanike i mašta o bojama kojima bi ''farbala Hrvatsku''", izjavio je hrvatski predsednik Media servisu, koju su preneli svi hrvatski mediji. Kosorova je ranije danas izjavila da se "polako, ali sigurno ostvaruje puzajući projekt crvene Hrvatske".

Premijerki je, kako se navodi, sporno to što je Josipović kao svog izaslanika na festival u Požegi poslao SDP-ovca Igora Dragovana. Nešto kasnije Josipović je rekao da je reč o manipulaciji.

"To je najvidljivije iz činjenice da je u isto vreme kilometar i po dalje bio drugi festival gde sam isto imao izaslanika iz vladajuće koalicije, njenu bivšu potpredsednicu vlade Ðurđu Adlešić, kojoj sam zahvalan što je bila onde", rekao je Josipović novinarima u pauzi Balkanskog prvenstva u preponskom jahanju na zagrebačkom Hipodromu.

On je podsetio kako su ovih dana njegovi izaslanici bili i župan Sanader, ministar odbrane Božinović i drugi i da jako pazi na taj balans i da će tako činiti i nadalje. Josipović je dodao da se ne može načuditi da u vreme kada Hrvatska ima tako strašne privredne probleme, nezaposlenost, kada su ulaganja pala za 10 puta, a bruto domaći proizvod raste za minornih jedan odsto, premijerka koja vodi u čijoj je nadležnosti privreda, u ime države, nema pametnijeg posla, nego prebrojava njegove izaslanike po raznim lokalnim festivalima.

"Do sada od gospođe premijerke na ova ključna pitanja nisam čuo neki odgovor osim kukanja zašto moj izaslanik jeste ovaj ili onaj, tako da bih rekao da, ako su ovi sa jedne strane ''kukuriku koalicija'', onda je opcija koju do sada prezentira premijerka pomalo ''kukulele opcija''", kazao je Josipović, izrazivši bojazan da će, ako se ovako nastavi, svima biti "kuku lele". "Zato, molim koncentrišimo se na bitne stvari", poručio je on. Ovim povodom oglasio se i lider Socijaldemokratske partije Zoran Mimlanović koji je je rekao: "Znam da je kampanja, ali u tu vrstu konflikta se nećemo dati uvući" i "neka predsednica HDZ-a radi po svom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA