Kfor uzurpira Srbe na KiM

Pripadnici Kfora razvukli su bodljikavu žicu sa obe strane puta koji od Banjske vodi ka Novom Pazaru, pa je meštanima obližnjeg sela Izvor onemogućeno da uđu na svoja imanja, rekao je Siniša Nedeljković, jedan od vlasnika imanja.

Kfor uzurpira Srbe na KiM
Nedeljković je rekao da su meštani razgovarali sa američkim kapetanom od koga su tražili da Kfor ukloni bodljikavu žicu i oslobodi im prilaz imanjima. "Dobili smo odgovor da je to priprema za vojnu zonu i da možemo da se žalimo njihovom komandantu i advokatu", rekao je Nedeljković.

U Izvorima se na putu nalazi tridesetak meštana koji očekuju da starešine Kfora narede uklanjanje bodljikave žice sa njihovih poseda.

"Obećano nam je da će u toku noći doći jedan od komandanata marokanskog Kfora s kojim ćemo razgovarati o rešavanju ovog problema", rekao je Nedeljković. On je rekao da je otežano i kretanje meštana kroz selo, da ih vojnici legitimišu i ne dozvoljavaju im da kamionima idu u svoju šumu za drva.

Pripadnici američkog i portugalskog Kfora, stacionirani na administrativnoj liniji u selu Izvore, juče su oko 16 časova uklonili deo blokade i postavili kontrolni punkt. Putni pravac Banjska - Novi Pazar od danas popodne je posle blokade prohodan za putnička vozila, a u zavisnosti od situacije na terenu put će se otvarati ili blokirati, rekli su u Kforu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA