Zaštitimo djecu u saobraćaju

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina organizovao je povodom početka nove školske godine akciju ''Zaštitimo djecu u saobraćaju'' čiji je cilj obezbjeđivanje potpune bezbjednosti djece prilikom dolaska i odlaska iz škole.

Zaštitimo djecu u saobraćaju

U toku akcije, koja je počela danas i trajaće tokom septembra, pripadnici policije biće prisutni u školama. Takođe, biće dijeljen edukativni materijal za djecu i vozače, te održano edukativno predavanje u školama o saobraćaju.

Zamjenik komandira bijeljinske Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević rekao je da je akcija namijenjena prvenstveno edukaciji djece od prvog do četvrtog razreda koja prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju.

"Osim pojačanog prisustva policije u zonama osnovnih i srednjih škola, biće snimana putna infrastruktura i postavljena saobraćajna signalizacija oko svih škola na području koje pokriva CJB Bijeljina", naveo je Knežević.

Iz policije apeluju da vozači smanje brzinu da bi na vrijeme mogli da zaustave vozilo ispred pješačkog prelaza i da bi se izbjegle neželjene situacije. Akcija ''Zaštitimo djecu u saobraćaju'' provodi se u okviru aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA