Otvoren centar za informisanje, savjetovanje i obuku mladih

Nezaposlena lica do 30 godina, kojih je na području Bijeljine oko 5.000, od danas će u ovom gradu imati priliku da na jednom mjestu dobiju sve neophodne informacije i obuku u cilju lakšeg i bržeg zapošljavanja.

Otvoren centar za informisanje, savjetovanje i obuku mladih

Centar za informisanje, savjetovanje i obuku mladih /CICO/, koji je danas otvoren u Bijeljini kao četvrti ovakav centar u RS koji će djelovati u okviru Zavoda za zapošljavanje, mjesto je na kome mladi mogu dobiti svakodnevno informacije kada je riječ o zapošljavanju i obrazovanju, pristup internetu, individualno savjetovanje ili rad u grupama.

Centar su otvorili vršilac dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje RS Gordana Latinović i načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić. "Zavod za zapošljavanje RS je, uz pomoć Vlade RS, realizovao mnogo projekata kada je riječ o zapošljavanju mladih, posebno onih sa visokom stručnom spremom, jer nam je cilj da, prije svega, mlade do 30 godina sa visokom stručnom spremom radno i socijalno uključimo i na taj način zadržimo na području RS", rekla je Latinović.

Ona je podsjetila da je bijeljinski centar četvrti u RS i da će do kraja sedmice biti otvorena još dva - sutra u Banjaluci i u petak u Trebinju. "Dosadašnje iskustvo je pokazalo da centri pružaju veliku podršku i pomoć pri zapošljavanju, a u njima korisne informacije uvijek mogu dobiti i poslodavci", rekla je Latinović.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić istakao je da je otvaranja CICO lijep primjer saradnje Opštine i Zavoda za zapošljavanje RS, podsjetivši da je Opština obezbijedila prostor za centar, a Zavod opremu. "Nadam se da će ovaj objekat ispuniti svoju namjenu u vrijeme kada mladi ljudi ne znaju kako doći do posla.

Naš doprinos je da smo dali besplatan prostor koji je renoviran sredstvima Zavoda", rekao je Mićić. On je istakao da svi zajedno u RS, u vrijeme kada se veoma teško dolazi zbog posla, moraju više razmišljati kako mladima obezbijediti radna mjesta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 11:00

    15°C
  • 14:00

    15°C
  • 17:00

    14°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

133 cm

Promjena: 5cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 08:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI