Razlog pada aviona u Rusiji loš kvalitet goriva?

Loš kvalitet goriva najvjerovatniji je uzrok avionske nesreće, koja se juče dogodila kada je avion "Yak-42" pao u blizini ruskog grada Jaroslavlja, 300 kilometara od Moskve, saopšteno je danas za Ria Novosti izvor iz Ministarstva saobraćaja.

Razlog pada aviona u Rusiji loš kvalitet goriva?

"Nakon polijetanja sa aerodroma Tunošna u Jaroslavlju avion nije uspio da postigne odgovarajuću visinu. Moguć uzrok nedovoljnog funkcionisanja motora jeste loš kvalitet goriva", izjavio je sagovorinik ruskoj agenciji. On je dodao da se traga za crnim kutijama iz aviona.

U avionu je bilo ukupno 45 osoba od čega 37 putnika i osam članova posade. Među putnicima je bila hokejaška ekipa "Lokomotiva" iz Jaroslavlja koja je putovala u Minsk na utakmicu protiv "Dinama" u prvom kolu KHL lige. Nesreću su preživjeli pilot Aleksandar Sizov i hokejaš Aleksandr Galimov.

Širom Rusije, ali i u gradovima odakle su bili strani hokejaši koji su igrali za Lokomotiv, odata je počast žrtvama paljenjem svijeća, polaganjem cvijea i komemorativnim maršom. Spasilačke ekipe pronašle su tijela 43 žrtve katastrofe.

Predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev izrazio je saučešće porodicama žrtava i na mjesto nesreće poslao je zamjenika šefa svog kabineta dok je premijer Vladimir Putin poslao ministra saobraćaja Igora Levitina. Kancelarija državnog tužilaštva naredila je federalnoj agenciji za avionski saobraćaj da izvrši provjere na svim avionima tipa "Yak-42".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA