U UN odata pošta žrtvama terorističkog napada u SAD

U Generalnoj skupštini UN danas je minutom ćutanja odata pošta žrtvama terorističkog napada u SAD 11. septembra 2001 godine.

U UN odata pošta žrtvama terorističkog napada u SAD

"Posle deset godina postigli smo značajan napredak u odbrani od Al Kaide", rekla je američka ambasadorka pri UN Suzan Rajs.

Ona je rekla da će SAD sa članicama UN i svim ostalim zemljama sa kojima sarađuju nastaviti borbu, kako bi se razbila i pobedila ta teroristička mreža, koja je organizovala napada u Njujorku i Vašingtonu.

Predsedavajući Generalnoj skupštini UN Džozef Dejs istakao je da je nepohodno pojaćati napore kako bi se pobedio teorizam.

"Teroristi nastavljaju sa svojim napadima. Mi moramo da bez odlaganja povećamo napore kako bismo se suprotstavili terorizmu", rekao je Dejs.

Savet bezbednosti UN takođe je odao poštu žrtvama napada u SAD, naglasivši u saopštenju da je reč o "sramotnim činovinma" i ponovio da je terorizam jedna od najvećih pretnji miru u svetu.

U teroristickim napadima 11. septembra 2001. godine na Svetski trgovinski centar u Njujorku i druge ciljeve u SAD, poginulo je skoro tri hiljade ljudi. Posle toga SAD su počele rat u Iraku i Avganistanu u cilju borbe protov terorizma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA