Vahid Halilhodžić o sramnoj odluci Skupštine Saveza

  • BiH
  • 30. Mar 2011.

FIFA i UEFA trebale bi prepoznati krivce i kazniti ih zabranom obavljanja bilo kakvih funkcija u sportu.

Vahid Halilhodžić o sramnoj odluci Skupštine Saveza

Naš proslavljeni stručnjak Vahid Halilhodžić bio je zatečen vijestima iz Sarajeva. Sramna Skupština Nogometnog saveza i odluka većine delegata da odbiju usvajanje novog statuta, koji su predložile FIFA i UEFA, potpuno su ga razočarali.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Ne mogu vjerovati šta su uradili. Kakva nevjerovatna tvrdoglavost! Neusvajanje statuta nema veze s fudbalom, to je perfidna politička igra s ciljem da se razbije BiH - rekao je uzbuđeni Vaha u jednom dahu u telefonskom razgovoru iz Zagreba za „Dnevni avaz".

Trener Dinama o suspenziji koja će stupiti već 1. aprila je istakao:

- Prisustvovao sam subotnjoj utakmici u Zenici kada smo savladali Rumuniju. Bio sam ponosan na uspjeh igrača i selektora Safeta Sušića, kao i svi pravi Bosanci i Hercegovci. Nažalost, mnogima u našoj zemlji to ne odgovara. Međutim, oni koji žele dobro svojoj domovini i fudbalu, moraju dići svoj glas.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Šta možemo očekivati od FIFA-e i UEFA-e, možda će poštedjeti državni tim?

- Volio bih da tako bude, ali ko će to znati. Radi se o ozbiljnim međunarodnim sportskim organizacijama koje bi trebale prepoznati krivce i kazniti ih zabranom obavljanja bilo kakvih funkcija u sportu - poručio je Halilhodžić.

Dobro poznajem Platinija

Špekulira se da će FIFA i UEFA radi prevazilaženja ove situacije formirati komitet za stabilizaciju, u kojem bi se trebala naći i proslavljena imena našeg fudbala.

- Zaista ne znam ništa o tome. Mene niko nije kontaktirao. Imamo dovoljno ljudi koji su poznati i cijenjeni širom svijeta. Dobro poznajem predsjednika UEFA-e Mišela Platinija (Michel) i vjerujem da će on zajedno sa svojim saradnicima još jednom pomoći našem fudbalu - naglasio je Halilhodžić.

 

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA