SDS: Zajednički nastup sa SNSD-om najbolja odbrana interesa RS

Glavni odbor Srpske demokratske stranke /SDS/ smatra da je zajednički nastup SDS-a i Saveza nezavisnih socijaldemokrata u institucijama BiH najbolja odbrana interesa Republike Srpske /RS/ od napada iz Sarajeva.

SDS: Zajednički nastup sa SNSD-om najbolja odbrana interesa RS

Govoreći o situaciji u RS, predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je novinarima da ova stranka sa novim političkim konceptom kreće u obračun sa problemima u oblasti ekonomije, zdravstva, prosvjete, pravima boraca, zapošljavanja.

"Očekujemo da do kraja godine imamo bijelu knjigu SDS-a u kojoj će biti sadržani načini kako izvršiti reforme unutar Srpske da bi ona bila društvo u kojem će ljudi željeti da žive, u kojem će vladati pravna država i u kojem će se neko napokon uhvatiti u koštac sa gorućim problemima od korupcije i kriminala do pitanja socijalne zaštite", rekao je Bosić novinarima u pauzi zasjedanja Glavnog odbora SDS-a na Jahorini.

On je naglasio da je Glavni odbor na današnjoj sjednici razmatrao aktuelnu političku situaciju u RS, kao i u BiH s aspekta problema neformiranja vlasti. Bosić je dodao da je danas na Jahorini održana i veoma konstruktivna prva sjednica Političkog savjeta stranke.

"Iskusne članove naše stranke, od kojih je većina bila aktivna pri njenom osnivanju, upoznali smo sa političkim kursom kojim ide SDS, a sa druge strane čuli smo njihova mišljenja u vezi sa aktuelnom političkom situacijom u RS i BiH kao i generalno politike SDS-a", objasnio je Bosić.

Izrazivši zadovoljstvo zbog održavanja prvog sastanka Političkog savjeta, Bosić je najavio da će SDS nastaviti sa okupljanjem svojih kadrova i uključivanjem svih stranačkih slojeva u zajedničkom naporu da se dođe do promjena koje će donijeti i promjene na bolje u Srpskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA