Završetak projekta "Iz bakine škrinje"

Udruženje Slovaka Semberije organizovala je centralnu svečanost povodom završetka projekta „IZ BAKINE ŠKRINJE“ – običaji i nošnje kod Slovaka kojeg Udruženje implementira od marta ove godine.

Završetak projekta "Iz bakine škrinje"

Udruženje je željelo da se angažovanjem na implemenataciji projektnih aktivnosti, prije svega, nabavke slovačkih ženskih i muških narodnih nošnji i slovačkih rukotvorina, i to kroz češća druženja i kontakte sa drugim slovačkim udruženjima u regiji, poveća interes mlađih članova Udruženja za tradicijom.

Centralna svečanost održana je ispred evangelističke crkve u ulici Kosovke djevojke, na kojoj su predstavljene slovačke muške i ženske narodne nošnje i rukotvorine, koje su nabavljene projketnim sredstvima, uz nezaobilaznu gastro ponudu i bogat kulturno-umjetnički program.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, najprije ističemo posjetu načelnika odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Bijeljina gospodina Slavka Bašića, direktora bijeljinskog muzeja- gospodina Mirka Babića, kao i prestavnike bijeljiske kancelarije OSCE -a, zatim i članovi slovačkih udruženja iz Pivnice, Šida, Erdevika, a za kulturno-umjetnički program bilo je zaduženo KUD iz Erdevika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA