Fikret Abdić ostaje u zatvoru

Komisija za uslovni otpust je odložila odluku o prevremenom puštanju na slobodu Fikreta Abdića, osuđenog na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina u zapadnoj Bosni, javila je u ponedeljak uveče Hrvatska radio-televizija (HRT). O Abdićevom zahtevu komisija u Puli će ponovo odlučivati za tri meseca, a do tada će on ostati iza rešetaka.

Fikret Abdić ostaje u zatvoru

Abdić u Hrvatskoj izdržava kaznu od 15 godina zatvora po presudi za ratne zločine u zapadnoj Bosni. Zahtev za uslovnu slobodu porodica Abdić podnela je juna, pošto je Fikret Abdić izdržao dve trećine kazne, što je uslov za podnošenje tog zahteva.

U zahtevu porodice je navedeno da će on uskoro napuniti 72 godine, da je bolestan i da je njegovo vladanje u zatvoru uzorno. U Ministarstvu pravosuđa nisu mogli da potvrde informaciju o sednici komisije, jer je po propisima to profesionalna i službena tajna.

Komisija za uslovni otpust je nedavno odlučila da pusti na uslovnu slobodu bivšeg generala Mirka Norca pošto je izdržao dve trećine zatvorske kazne. On je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina nad srpskim stanovništvom u Gospiću 1991. i Medačkom džepu 1993. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA