Sirene u Leposaviću, Srbi opkolili Kfor

Sirene za uzbunu oglasile su se danas oko 10 sati u Leposaviću i Lešku na šta su meštani krenuli ka prelazu Jarinje gde je Kfor noćas uklonio deo barikada koje su postavili lokalni Srbi. Lokalni Srbi gađali su nemačke vojnike Kfora kamenicama, na šta su oni odgovorili suzavcem.

Sirene u Leposaviću, Srbi opkolili Kfor

Pošto je na prelaz pristiglo nekoliko stotina Srba, vojnici Kfora pod štitovima i u borbenim vozilimapovukli su se iza bodljikave žice koju su razvukli na prelazu. Iza žice su i tri oklopna vozila Kfora.Vojnici Kfora sada su praktično okruženi Srbima koji su zauzeli i prostor iza vojnika, ka Rudnici, pa je Kfor i na tom delu razvukli bodljikavu žicu na kojoj piše: "Stop ili pucam. Kfor".

Srbi su gađali kamenicama vojnike Kfora na šta su oni odgovorili suzavcem. Incidentu je prethodila rasprava, Srbi su poručili da je jutrošnja akcija provokacija pred pregovore u Briselu, dok su neki od njih dobacivali nemačkim vojnicima da idu odatle jer to nije njihova zemlja.

Američki i nemački vojnici rano jutros su krenuli da uklanjaju deo barikada koje su postavili Srbi u znak protesta zbog toga što su na prelaze na severu Kosova i Metohije dovedeni kosovski carinici. Oni su bacili suzavac na okupljene meštane i uhapsili nekoliko Srba koji su kasnije pušteni. Na delu puta na kom je Kfor ranije jutros blokade ravnao buldožerom, sada su se ponovo okupili Srbi. Meštani i dalje pristižu, i očekuju da im se neko obrati jer se postavlja ozvučenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA