Uhapšen zbog planiranog napada na Pentagon i Kongres

Američki Ef-Bi-Aj uhapsio Rezvana Ferdausa, optuženog da je planirao napade na zgrade Pentagona i Kongresa u Vašingtonu, letjelicama na daljinsko upravljanje sa eksplozivom. Ferdaus uhapšen u Masačusetsu, kada su mu prerušeni agenti predali oružje koje je naručio.

Uhapšen zbog planiranog napada na Pentagon i Kongres

Američka policija je uhapsila Rezvana Ferdausa, državljanina SAD, optuženog da je planirao napade na zgrade Pentagona i Kongresa u Vašingtonu, korišćenjem letjelica na daljinsko upravljanje, punim eksploziva.

Kako prenose američki mediji, Ferdaus je uhapšen u Frejmingemu, u Masačusetsu, kada su mu juče prerušeni agenti Federalnog istražnog biroa predali materijal koji je bio naručio, između ostalog, granate, puškomitraljeze i 11 kilograma eksploziva C-4.

Prema nalogu za hapšenje, Ferdaus je u razgovoru sa policijskim informatorima izjavio da želi da nanese "psihološki udarac Amerikancima, kao neprijateljima Alaha", tako što će napasti Pentagon, za koji je rekao da je "glava i srce zmije".

U razgovoru sa jednim od njih, Ferdaus je izjavio da je u stara vremena Bog koristio prirodne katastrofe da bi kaznio zle civilizacije."Alah nam je dao privilegiju da ih kaznimo našim rukama", dodao je Ferdaus.

Ferdaus je završio univerzitet Nortvestern, u Masačusetsu. FBI je saopštio da je zabrinut zbog mogućnosti terorističkih napada koje bi izveli američki državljani. Od 2001. godine više takvih zavjera je osujećeno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA