Francuska: Bosanac ubio suprugu, zapalio sebe i svoje troje djece

FRANCUSKA: BOSANAC UBIO SUPRUGU, ZAPALIO SEBE I DЈECU Muškarac porijeklom iz BiH zapalio je u ponedjeljak navečer u gradu Culozu automobil u kojem je bilo njegovo troje djece. Samo najstarije dijete uspjelo je pobjeći iz pakla gorućeg automobila. Tijelo majke je pronađeno beživotno kod kuće, javlja danas francuski dnevnik "Le Figaro".

Francuska: Bosanac ubio suprugu, zapalio sebe i svoje troje djece

Ova gesta posljedica je, kako se pretpostavlja, kućne svađe koja je završila tragično.Nakon što je policija obaviještena o paljevini auta i izvršila uviđaj na mjestu tragedije u Culozu, istraga je nastavljena u porodičnoj kući porodice u Bourg-en-Bresseu.

Tamo je nađeno tijelo 29-godišnje žene. Uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije, a preliminarni rezultati pokazuju da je žena udavljena, piše "Le Figaro".Pretpostavlja se da je nakon kućne drame otac uzeo troje djece, starosti 11, 5 i 4 godine, smjestio ih u auto i odvezao do Culoza grada udaljenog 90 kilometara od Bourg-en-Bressea.

Oko 20.30 Volkswagen je stao na benziskoj pumpi u sklopu "Carrefour" tržnog centra. Muškarac, star 33 godine uzeo je crijevo i benzinom polio auto, njegovu unutrašnjost, a onda se vratio unutra i zapalio vatru. Požar je bio trenutan, kažu očevici, prenosi "Le Figaro".Jedanaestogodišnji dječak uspio je pobjeći iz auta, noge su mu opečene, ali nije životno ugrožen.

Čak 50 vatrogasaca angažovano je na gašenju vatre, a cijelo područje je osigurano, jer pumpa ima 200 spremišta za gorivo.Istraga je u toku, a za sada sve upućuje da se radi o ubistvu i samoubistvu. Poznato je da su muškarac i žena oboje iz BiH. Porodica je bila integrirana u francusko drušvo, nisu bili poznati po bilo kakvim problemima ili nedostatku obrazovanja, piše "Le Figaro".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA