SAD žele rešenje problema na Kosovu

SAD su zainteresovane za rešenje problema u trgovini između Beograda i Prištine, a razočarane što u BiH još nije formirana vlada.

SAD žele rešenje problema na Kosovu

"Pre poslednjih incidenata, Srbija i Kosovo su počeli da čine izvestan napredak i želimo da se tome vrate. Očigledno, mislimo da je to u interesu obeju zemalja", rekla je portparol Stejt departmenta Viktorija Nuland na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje o postojećim poremećajima u trgovinskoj razmeni.

Ona je ponovila da su SAD bile zabrinute zbog blokada puteva na severu pokrajine, kao i američki stav da je Kfor morao da odgovori, dodavši da se od tada situacija smirila. Povodom situacije u BiH, Nulandova je rekla da je činjenica da godinu dana tamo nije formirana vlada zaista razočaravajuća.

"Susedi BiH kreću se napred u svojim naporima ka integraciji u Evropsku uniju, a Bosna je ukopana u prošlost i stagnira", ocenila je ona. Viktorija Nuland je pozvala lidere šest najvećih stranaka u BiH da dovrše dogovor o formiranju Saveta ministara i ispune demokratsku odgovornost prema građanima. Ali, godina je prošla, a vreme u Evropi teče, vreme na Balkanu teče sve više bez BiH, rekla je portparol Stejt departmenta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI