Libijske snage očekuju da će zauzeti Sirt za 48 sati

Snage lojalne libijskom Nacionalnom prelaznom savetu saopštile su sinoć da će zauzeti čitav grad Sirt za 48 sati, pošto sada kontrolišu više od njegove polovine.

Libijske snage očekuju da će zauzeti Sirt za 48 sati

Sirt, rodni grad svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija, trebalo bi da bude pod kompletnom kontrolom novih libijskih snaga, rekao je jedan od zvaničnika Nacionalnog prelaznog saveta Adel Al-Hasi, prenosi Rojters.

„Uz božju volju, Sirt će za dva dana biti slobodan", rekao je Al-Hasi. Zauzimanje Sirta imalo bi ogroman simbolički značaj za libijske nove vlasti jer bi na taj način eliminisali najveći džep otpora Gadafijevih sledbenika, istovremeno omogućivši novim vlastima da se usredsrede na pripremanje demokratskih izbora, navodi Rojters.

U međuvremenu, zvaničnik vojnog veća lojalnog Nacionalnom prelaznom savetu u Tripoliju saopštio je da je pronađena masovna grobnica u tom gradu sa više od 200 tela.

Zvaničnik Nadži al-Isavi rekao je da su žrtve ljudi stradali u haosu koji je nastao usled napada pobunjenika prilikom svrgavanja Gadafija. On je naveo da u grobnici ima između 200 i 300 leševa. Drugi zvaničnik rekao je da su to tela stradalih pokupljena po ulicama Tripolija nakon napada pobunjenika na glavni grad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

11°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    8°C
  • 05:00

    5°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

199 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI