Unapređenje kvaliteta društvenog života u mjesnim zajednicama

Kao dio implementacije projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić u Mjesnoj zajednici „Vuk Karadžić“ predao je na upotrebu preuređeni društveni centar u objektu mjesne zajednice i svlačionicu lokalnog fudbalskog kluba „Sloga Junajtid“.

Unapređenje kvaliteta društvenog života u mjesnim zajednicama

- Zvanično su završena dva mala projekta u okviru šireg projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH". Grad Bijeljina je u okviru ovog projekta kandidovao šest mjesnih zajednica - „Vuk Karadžić", LJeskovac, Ledinci, Janja, Suvo Polje i Crnjelovo Donje i svih šest prijedloga su prihvaćeni.

Za Gradsku upravu, ovaj projekat ima veliki značaj, jer pomaže u finansiranju i unapređenju rada mjesnih zajednica što je važan dio funkcionisanja Grada u cjelini, ali i lokalne demokratije, s obzirom na to da su projekte kandidovali građani na forumima u svojim mjesnim zajednicama - ocijenio je ovom prilikom gradonačelnik Mićić.

Ukupna vrijednost investicija u mjesnoj zajednici „Vuk Karadžić" iznosi oko 38.000 konvertibilnih maraka (bez PDV). Građevinski radovi, namještaj i informatička oprema u Društvenom centru koštali su oko 15.500 konvertibilnih maraka (bez PDV-a), a računarska oprema oko 4.500 KM.

Radovi na popravci i uređenju svlačionica lokalnog fudbalskog kluba su iznosili 22.000 KM (od čega je iz gradskog budžeta izdvojeno 30 odsto).

- Savjet MZ donio je odluku da Društveni centar mogu koristiti svi građani besplatno. Za naredni period, planirali smo različite aktivnosti - poput kurseva stranih jezika, sekcija i radionica za sve generacije - najavio je predsjednik Savjeta MZ „Vuk Karadžić" Miroslav Bajić.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" finansiraju vlade Švedske i Švajcarske, a sprovodi ga UNDP. Na početku se u projekat se uključilo 13 opština i gradova, među kojima je bila i Bijeljina, a taj broj se vremenom proširio na 20 lokalnih samouprava, odnosno, 120 mjesnih zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA