Pripreme u Srpskoj biće upotrebljene za popis u BiH

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je danas da će sve pripreme koje su do sada urađene za popis stanovništva u Srpskoj biti ispoštovane i upotrijebljene kada se ova aktivniost bude odvijala na nivou BiH.

Pripreme u Srpskoj biće upotrebljene za popis u BiH

Džombić je rekao novinarima u Banjaluci da je Srpska zastala sa aktivnostima u vezi sa popisom stanovništva dok se ne postigne usaglašeno zakonsko rješenje za tu oblast na nivou BiH, dodajući da je"veoma blizu uslaglašavanje o tom zakonu".

Govoreći o sistematizaciji radnih mjesta u ministarstvima Vlade RS, Džombić je rekao da će broj sistematizovanih radnih mjesta biti smanjen na nivo izvršilaca, dodajući da nema informaciju od ministarstava da će biti masovnih otpuštanja, kako se spekuliše.

"Postoje mnoga ministarstva koja imaju popunjenost od 30 odsto izvršilaca, a realno u ovom trenutku, kao i u narednoj godini, neće biti moguće popunjavanje radnih mjesta. Ako bude potrebe i mogućnosti da se zaposle novi radnici, sistematizacija, koja je živa stvar, biće promijenjena", naveo je premijer RS.

Džombić je dodao da će, nakon ministarstava, biti sagledano kakve su sistematizacije u republičkim agencijama i organizacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA