Volonterski do novog dječijeg igrališta

Zahvaljujući ideji njemačke volonterke Sofi Tideman, koja je na jednogodišnjoj razmjeni volontera u Udruženju građana za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“, u Mjesnoj zajednici „Vuk Karadžić“ krajem prethodne sedmice završena je izgradnja dječjeg igrališta.

Volonterski do novog dječijeg igrališta

Izgradnja igrališta je bila dio projekta Udruženja „KuKuk kulture e.V“ koje se bavi izgradnjom dječjih igrališta širom Balkana i svijeta, a projekat u Bijeljini su podržali Omladinska fondacija SHL (Schüler Helfen Leben), njemačka kompanija „DM“, fondacije „EVC“ (Erinnerung Verantwortung Zukunff - Europeans for Peace) i „Male“ (Mahle), a Grad Bijeljina je obezbijedio prostor za postavljanje igrališta.

Njemački volonteri su u kratkom roku uspjeli da nabave opremu, osmisle cjelokupan sadržaj, realizuju svoje ideje i kreiraju pravi mali interesantni park za igru. Ova Mjesna zajednica je bila jedno od rijetkih bijeljinskih naselja koje do sada nije imalo dječije igralište.

- Zahvalni smo volonterima na njihovom doprinosu humanizaciji urbane sredine u našem Gradu. Drago nam je što su njemački volonteri odlučili da dođu baš kod nas i da, zajedno sa našom djecom, naprave sigurno mjesto gdje će mališani provoditi svoje slobodno vrijeme, istakla je Ljubica Mlađenović iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti prilikom predaje igrališta na upotrebu.

Vođa tima njemačkih volontera Johanes Lemke Hjuna je izrazio oduševljenje realizacijom ideje i dodao:

- Projekat je kreiran da možemo da napravimo mjesto gdje će i odrasli sa svojom djecom moći da provode svoje slobodno vrijeme. Ništa ne planiramo unaprijed, već, kada dođemo na mjesto koje nema dječije igralište, ukoliko nam zemljište odgovara i imamo materijala, odlučujemo da počnemo sa izgradnjom.

Sem pomoći lokalnom stanovništvu, cilj nam je da i omladina iz Njemačke stiče nova iskustva, da obilaze zemlje Balkana, kako bi se upoznali sa ljudima i načinom života na ovim prostorima – poručio je Johanes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA