Potpisan Sporazum o rekonstrukciji puta Vršani-Rača

Vršilac dužnosti direktora Јavnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i predstavnici grada Bijeljina potpisali su danas u ovom gradu Sporazum o rekonstrukciji i modernizaciji regionalnog puta Vršani-Rača.

Potpisan Sporazum o rekonstrukciji puta Vršani-Rača

"`Putevi Republike Srpske` će sa dva miliona KM vlastitih sredstava izvesti kompletan projekat. Ugovor sa izvođačem `Bijeljina-put` potpisan je još 2015. godine, ali nije bilo uslova da se tada i realizuje", rekao je Nešić novinarima.

On je naveo da će, u okviru izgradnje puta i presvlačenja asfalta u ukupnoj dužini od 4.000 metara, te proširenja puta do pet i po metara, biti izvedeni i radovi na mostu, vrijedni 350.000 KM.

"Sve ovo predstavlja značajnu investiciju za ovaj dio Republike Srpske, što još jednom pokazuje da Vlada Srpske i sve republičke institucije vode računa o građanima Republike bez obzira ko je na vlasti u kojoj sredini", rekao je Nešić.

On je dodao da očekuje da će kompletna rekonstrukcija puta Vršani-Rača biti završena do kraja godine. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je za svaku pohvalu odnos viših nivoa vlasti prema Bijeljini te da će ovim aktivnostima biti dobijen "prijeki put" između Vršana i Rače.

"Biće urađeno i ispravljanje mosta kao uskog grla na ovom putu. Imovinski odnosi su ranije završeni. Dobićemo praktično alternativni put iz Brčkog u slučaju kada neko neće da ide kroz grad do Rače", rekao je Mićić i istakao da će ovo mnogo rasteretiti saobraćaj.

Direktor "Bijeljina-puta" Nemanja Tolj rekao je da su se stekli svi uslovi i da radovi mogu početi odmah.

"Ako sve bude išlo planiranom dinamikom, kompletna dionica mogla bi biti završena za dva mjeseca. Imamo kilometar i po makadamskog puta i dva i po kilometra koja će biti modernizovana prema dimenzijama za moderne puteve, novi asfalt, signaliacija...", rekao je Tolj i dodao da će radovi na ispravljanju mosta u naselju Novi biti završeni veoma brzo, mnogo ranije nego sama modernizacija puta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA