Zbog nepoštivanja radnog vremena 13 prekršanih prijava

Komunalna policija opštine Bijeljina izdala je u prvoj polovini oktobra 13 prekršajnih naloga protiv ugostitelja koji nisu poštovali odredbe Odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i izvođenju muzike uživo na području opštine.

Zbog nepoštivanja radnog vremena 13 prekršanih prijava

Novčana kazna predviđena za ovu vrstu prekršaja, odnosno prekoračenja radnog vremena, iznosi od 300 KM do 3.000 KM.

Akciju sprečavanja remećenja javnog reda i mira, odnosno nepoštivanja opštinskih odredaba o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, zajedno su sproveli pripadnici Komunalne policije i Centra javne bezbjednosti (CJB) Bijeljina, koji su najavili da će ovakva vrsta saradnje biti nastavljena.

U organizaciji Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina održan je i okrugli sto o temi "Spriječimo vršnjačko nasilje" na kome je, između ostalog, bilo riječi i o remećenju javnog reda i mira u ugostiteljskim objektima.

Prema dogovoru opštinske uprave i CJB Bijeljina, u ulicama Filipa Višnjića, Srpske vojske, Stefana Dečanskog, Kulina Bana i u novoj ulici koja povezuje Komitsku sa naseljem Pet jezera, uskoro bi mogle da budu postavljene kamere i radari koji će kontrolisati saobraćaj i evidentirati nesavjesne vozače, saznaje Srna.

Kamere će, kako se predviđa, biti postavljene i na kružnim tokovima kod Zelene pijace i na kanalu Dašnica. Cilj postavljanja ovih kamera je sankcionisanje vozača koji ne poštuju saobraćajne propise, ali i nesavjesnih građana koji odlažu smeće na gradskim ulicama i trotoarima, te na taj način stvaraju divlje deponije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA