Sedam zlatnih bodova za AMSS TRB ViDra Tim

AMSS TRB ViDra rejsing tim na takmičenju izdržljivosti u motociklizmu na 24 časa Bol dor trci, ostvario je rezultat više nego vrijedan hvale. Osmo mjesto u klasi i sedam zlatnih bodova uknjiženo je na konto mješovitog tima iz Republike Srpske i Srbije. Nakon mnogo uloženog napora, rada i truda ekipa se vratila kući, a o aktivnostima prije i tokom samog takmičenja govori Veljko Vidić.

Sedam zlatnih bodova za AMSS TRB ViDra Tim

- Na prvom slobodnom treningu Miletić i ja smo se upoznavali sa stazom, dok Brandon Cretu već poznavao Paul Ricard jer ju je vozio više puta. Nažalost on je tokom kvalifikacija doživio pad i teže je povredio lijevo rame, što rezultiralo njegovim odustajanjem od trke. Umjesto njega u igru je uskočio Nenad Petrović Šone koji je i pošao sa nama kao rezervni vozač. Tim menadžer Dragan Ljubinković je tokom treninga zamolio Marka Jermana da pomogne oko set up-a motocikla, na šta se Marko rado odazvao. On je inače rezervni vozač YART-a - rekao je Vidić.

Podešavanje takmičarske sprave za tri jahača koji će „jahati" 24 časa nije nikako jednstavan i lak posao.

- Tokom prilagođavanja i štelovanja motocikla svi su se složili osim Nenada Petrović Šoneta. Pretpostavljamo iz razloga što dugo vremena nije vozio Yamahu i teže mu je bilo da se prilagodi motociklu. Žalio se na visinu sjedišta i zadnji amortizer. Ništa nije mijenjano, iz razloga što je Jerman sa Yamahom napravio odlična vremena po krugu, znači da se trebalo prilagoditi motociklu- jasan je Vidić.

Izbor rezervnog vozača, kada iz prve postave ispadne jedan zbog povrede, umije da bude prava umjetnost,  međutim iskusni Ljubinković nije se dao iznenaditi.

- Na dan trke posle warm-up tim menadžer Dragan Ljubinković odlučuje da Petrovića zamijeni Marko Jerman. Postava vozača za trku bila je Miletić-Vidić-Jerman. Pred samu prijavu izmjene vozača, obavijestio sam Dragana Ljubinkovića da ne bih vozio trku i predložio mu da me zamijeni Petrović. Razlog je bio stara povreda i zbog bolova je postojala mogućnost odustajanja u toku trke. Nisam želio da to prihvatim kao opravdani rizik i nisam htio da ugrozim čitav tim - bez okolišanja kaže Veljko.

Početak su svi sa nestrpljenjem i zebnjom čekali, a čast da prvi uzjaše takmičarsku spravu za AMSS TRB ViDra rejsing tim pripao je Jermanu.

- Na start je izašao Jerman, ali tokom warm-up kruga osjetio je da nešto nije uredu sa zadnjim dijelom motora. Ušao je u boks i mehaničari su otkrili da je problem u zadnjem točku. Veoma brzo kvar je otklonjen, ali morao je iz boksa da startuje. Dobrom vožnjom Jerman je tokom prvog stinta napredovao dosta pozicija, kao i Miletić, dok je Petrović zadržao poziciju tokom svog stinta. Već nakon prvog stinta za Petrovića počinju problemi, grčenje desne šake i umor. Nakon odmora i masaže bio je spreman za nastavak. Miletić i Jerman nisu se žalili na umor, jedino na hladnoću oko 4 ujutro. Četvrti stint je bio naporan i veoma težak za Petrovića, iscrpljen i umoran do kraja, ali morao je da nastavi - rekao je Vidić.

Strateg je bio na visini zadatka i mudrim odlukama, omugućio je timu da stigne do cilja.

- Dragan Ljubinković je vodio taktiku i sve pratio sa zida, dok sam ja imao zadatak da vodim boks. Čitav tim je radio bez zamjerke, složno i brzo, za greške nije bilo mjesta. Dok su drugi visokobudžetni i iskusni timovi odustajali, mi smo i dalje vozili i pomalo imali strah da nešto ne krene loše, ali naša Yamaha nije imala problema. Najviše smo razmišljali da ne dođe do problema sa farovima, jer po pravilu moraju da budu uključeni svih 24 časa, tako da ne iznenađuje ako dođe do kvara na istim. Kako su sati odmicali mi smo sa plasmanom bili sve bolji. Svi radosni, ali smo vješto skrivali jedni od drugih, plašili smo se da ne dođe do nekog problema poslednjih dva sata. Miletić i Jerman su odvezli trku do kraja, dok je iscrpljeni Petrović poslednja dva stinta preskočio. Na kraju u ukupnom poretku osvojili smo 14. mjesto, a 8. u klasi, 7 zlatnih bodova smo osvojili. Veliki uspjeh za ViDra tim i Srpski motosport. Sada se pripremamo za sledeću trku 24 h Le Mana koja se vozi u aprilu naredne godine, istakao je Vidić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA