Zajedno do cilja! Donatorski koncert za izgradnju igrališta

Mladi iz svih političkih partija i brojnih udruženja u Bijeljini zajednički će organizovati donatorski koncert za izgradnju igrališta nove osnovne škole na Ledincima u srijedu, 27. septembra.

Zajedno do cilja! Donatorski koncert za izgradnju igrališta

Oko ideje da udruženim snagama pomognu učenicima takozvane Male škole u Račanskoj ulici okupljeni su predstavnici omladine političkih partija PDP, SDS, SNSD, DNS, SP i SRS, zajedno sa članovima Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe", Udruženja mladih "BUM" i "Zavičajnog udruženja Tuzlaka".

Organizatori akcije "Zajedno do cilja" su na današnjoj konferenciji za novinare najavili da će na donatorskom koncertu u Centru za kulturu "Semberija" nastupiti Siniša Pajić i Valentina Mec, Hor "Srbadija", recitatori i besjednik.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u bijeljinskoj regiji Milica Perković rekla je novinarima da je u prodaju pušteno 600 karata po cijeni od 10 KM, a sav prihod namijenjen je za uređenje igrališta uz petorazrednu područnu školu "Vuk Karadžić" čija se izgradnja završava.

Perkovićeva je pohvalila saradnju sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i ministrom Danetom Maleševićem, kao i angažovanje Gradske uprave Bijeljina na opremanju i uređenju svih školskih objekata u gradu.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Predrag Račanović rekao je na konferenciji za novinare da bi novi školski objekat trebalo da bude useljen od drugog polugodišta ove školske godine.

Prema njegovim riječima, radovi na objektu biće završeni za mjesec dana, a za opremanje škole namještajem i nastavnim sredstvima biće potrebno 37.000 KM koje će biti obezbijeđene saradnjom resornog ministarstva i Gradske uprave Bijeljina. Račanović je zahvalio mladima iz svih političkih partija i udruženja koji su se ujedinili radi zajedničkog cilja i u interesu izgradnje škola.

U novoj školi nastavu će pohađati više od 350 učenika od prvog do petog razreda raspoređenih u 15 odjeljenja. Površina novog objekta je 1.000 metara kvadratnih, a u prostorijama prvobitno namijenjenim za rukovodstvo škole biće uređene učionica za prvake i prostorija za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, kao prelazno rješenje u zimskom periodu, jer stručno osoblje već ima kancelarije u matičnoj školskog zgradi. Donatorski koncert "Zajedno do cilja" počinje u 19.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    6°C
  • 11:00

    9°C
  • 14:00

    14°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

145 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 05:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI