Donatorski koncert "Zajedno do cilja"

Mladi iz svih političkih partija i brojnih udruženja u Bijeljini zajednički su organizovali donatorski koncert za izgradnju igrališta nove Osnovne škole "Vuk Karadžić", koji će sutra biti održan u bijeljinskom Centru za kulturu.

Donatorski koncert "Zajedno do cilja"

Oko ideje da udruženim snagama pomognu učenicama iz takozvane Male škole u Račanskoj, okupljeni su predstavnici omladine političkih partija PDP, SDS, SNSD, DNS, SP i SRS, zajedno sa članovima Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe", Udruženja mladih "BUM" i "Zavičajnog udruženja Tuzlaka".

Organizatori akcije "Zajedno do cilja" najavili su da će na donatorskom koncertu nastupiti Siniša Pajić i Valentina Mec, Hor Srbadija, recitatori i besjednik.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u regiji Milica Perković rekla je novinarima da je u prodaju pušteno 600 karata po cijeni od 10 KM, a sav prihod namijenjen je za uređenje igrališta uz petorazrednu područnu školu "Vuk Karadžić", čija se izgradnja završava u bijeljinskom naselju Ledinci.

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Predrag Račanović rekao je da bi novi školski objekat trebao biti useljen od drugog polugodišta tekuće školske godine. Prema njegovim riječima, radovi na objektu biće završeni za mjesec dana, a za opremanje škole namještajem i nastavnim sredstvima biće potrebno 37.000 KM, koje će biti obezbijeđene u saradnji resornog ministarstva i Gradske uprave Bijeljine.

Račanović je zahvalio mladim ljudima iz svih političkih partija i udruženja, koji su se ujedinili u zajedničkom cilju i opštem interesu uređenja škola. U novoj školi, nastavu će pohađati više od 350 učenika od prvog do petog razreda osnovne škole, raspoređenih u 15 odjeljenja.

Površina novog objekta je 1.000 metara kvadratnih, a u prostorijama prvobitno namijenjenim za rukovodstvo škole, biće uređena učionica za prvake i prostorija za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, kao prelazno rješenje u zimskom periodu, jer stručno osoblje već ima kancelarije u matičnoj školskoj zgradi.

Donatorski koncert "Zajedno do cilja" počinje u 19.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA