Centralno grijanje za školu u Pučilama

Zahvaljujući donaciji od 14.000 KM koju su obezbijedili naši iseljenici u Sjedinjenim Američkim Državama okupljeni u organizaciji „Lajflajn“, područna Osnovna škola „Jovan Dučić“ u Pučilama dobila je centralno grijanje.

Centralno grijanje za školu u Pučilama

donacija je realizovana posredstvom Fondacije NJenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Katarine, koja je u saradnji sa Gradskom upravom Grada Bijeljina odredila školu kojoj će biti donirana srestva.

- Lokalna uprava veliku pažnju i sredstva izdvaja za unapređenje uslova za osnovno obrazovanje, pa je prethodnih godina obnovljena većina školskih objekata u Semberiji. Naravno, zahvalni smo za svaku donaciju koju dobijemo. Fondaciji Princeze Katarine smo predložili nekoliko škola oštećenih u poplavama kojima je potrebna obnova i oni su izabrali ovu u Pučilama - navela je šef Odsjeka za obrazovanje i nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu LJubica Mlađenović.

Područnu školu u Pučilama pohađa 48 đaka raspoređenih u pet razreda, a zabilježen je porast broja učenika u prethodnim godinama.

Postavljanjem sistema za centralno grijanje, nastavljeno je opremanje ove školske zgrade koje su nedavno započeli roditelji i ostali mještani obnovom i opremanjem dvije učionice i tako omogućili učenicima da nastavu pohađaju u dobrim uslovima. Zgrada škole u Pučilama je izgrađena posle Drugog svjetskog rata, a oštećena je u poplavama 2014. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA