Ćorić: SNSD ima rješenje za Banju Dvorovi

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić pozvao je danas gradsku vlast na zajedničko djelovanje da bi se riješili problemi i spriječila propast Banje Dvorovi čiji su radnici petu nedjelju u štrajku.

Ćorić: SNSD ima rješenje za Banju Dvorovi

"SNSD ima rješenje za Banju Dvorovi i spremni smo da razgovaramo sa svima da bi, u interesu svih građana Semberije, vratili sjaj ovom turističkom biseru i ogromnom potencijalu za razvoj regije", istakao je Ćorić.

On smatra da gradska vlast "čeka da se štrajkači umore i da ih zima otjera".

"Njihov cilj je uništavanje Banje i stečaj, pa da je, onda, prodaju nekome za bezvrijedan novac, ali mi to nećemo dozvoliti", poručio je Ćorić na konferenciji za novinare.

On je rekao da SNSD, kao skupštinska opozicija, ne želi da politizuje ovaj problem i egzistenciju radnika Banje, ali da gradsku vlast treba natjerati da se nađe rješenje za očuvanje i razvoj Banje, umjesto što njeni radnici danima stoje ispred zgrade Gradske uprave, tražeći zarađenu platu i mogućnost da školuju djecu i da se liječe.

Kao šef Odborničkog kluba SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina, Ćorić je ocijenio da je za danas obećana tematska sjednica gradske skupštine o Banji Dvorovi jedna u nizu laži gradske vlasti.

"Gradonačelniku /Mići Mićiću/ i njegovim saradnicima institucije u Bijeljini služe za potkusurivanje i političko namirivanje, da bi se obezbijedila lagodna skupštinska većina, ali nadam se da je u slučaju Banje Dvorovi u pitanju neznanje, a ne loša namjera", rekao je on.

Ćorić je podsjetio da su iz SNSD-a još prije godinu dana upozoravali da će zbog lošeg upravljanja javnim dobrom, nakon katastrofalnog uništavanja gradske apoteke koja je u gubitku od pet miliona maraka, uslijediti eskalacija problema i u Banji i drugim gradskim ustanovama.

On je pozvao odbornike iz skupštinske većine, naročito one koji sa SNSD-om dijele vlast na republičkom nivou, da preispitaju rad gradske vlasti koji dovodi do uništavanja javnog dobra u Bijeljini.

"Nadam se da ćemo sa vlastima na republičkom nivou naći rješenja da se Banja Dvorovi vrati u nadležnost Republike Srpske i da uz dobar menadžment pokuša u narednim godinama da se oporavi i razvija", zaključio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić.

Radnici Banje Dvorovi svakodnevno protestuju ispred Gradske uprave u Bijeljini, zahtijevajući isplatu osam plata, putnih troškova, te deblokadu računa ustanove.

Za danas je bila najavljena vanredna sjednica Skupštine grada, na kojoj je trebalo da bude riječi o problemima Banje i zaposlenih, ali je odgođena za petak, 20. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA