Radnici banje Dvorovi: "Prljava igra" gradske vlasti Bijeljine

Suočeni sa ultimatumom gradske vlasti Bijeljine da do četvrtka radnici Banje Dvorovi sami ponude vršioca dužnosti direktora ili slijedi stečaj, štrajkači su danas zatražili produženje ovog roka za sedam dana

Radnici banje Dvorovi: "Prljava igra" gradske vlasti Bijeljine

U ime 52 radnika koji štrajkuju od 11. septembra i nedjeljama već mirno protestuju ispred zgrade Gradske uprave, predsjednik Sindikata Banje Zoran Ostojić rekao je Srni da ni tehnički ne mogu za 48 časova ispoštovati zahtjev koji im je gradska vlast "kao vruć krompir prebacila u ruke".

Radnici koji istrajavaju u svakodnevnom jednočasovnom protestu ogorčeni su na neočekivane ultimatume i ocjenjuju da je riječ o "prljavoj igri" gradske vlasti Bijeljine, ali kažu da je sve bolje od stečaja.

Ostojić je istakao da su od gradonačelnika Miće Mićića i pismeno zatražili rok do srijede 25. oktobra, da ponude vršioca dužnosti direktora iz reda radnika, iako to nikada nije bilo ni pravo ni obaveza zaposlenih, nego gradske vlasti.

On je dodao da su štajkači jedinstveni i istrajni u namjeri da traže rješenje za očuvanje Banje Dvorovi, a ako gradska vlast nema tog rješenja, potražiće i pomoć republičke vlasti.

Za sada, radnicima niko ne nudi rješenje sem stečaja, a račun Banje je zbog neplaćanja obaveza i nagomilanih dugova u blokadi od 10. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA