Regulacija korita Janje teče planiranim tempom

Radovi na regulaciji korita rijeke Janje su u punom jeku, a s obzirom na pogodne vremenske prilike, radnici prethodnih danazavršavaju i više od planiranog posla. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas gradilište u Janji i ocijenio da je dosadašnja dinamika radova izuzetno dobra.

Regulacija korita Janje teče planiranim tempom

- Završetkom projekta, kapacitet korita rijeke Janje biće višestruko povećan, što će zaštiti Janju od poplava u narednih 50 godina. Do sada je svaka malo veća bujica plavila Janju, što je imalo katastrofalne posljedice za stanovništvo u ovoj Mjesnoj zajednici i uvjereni smo da će taj problem ovim projektom biti riješen - naveo je gradonačelnik Bijeljine.

Radove koji su u toku na ovoj dionici, dužine oko 1.000 metara, finansira Turska ambasada, preko razvojne agencije „Tika", a Gradska uprava je napravila projekat i riješila imovinsko-pravne odnose, za šta je izdvojeno oko milion i po konvertibilnih maraka iz gradskog budžeta.

S obzirom na to da se radovi se odvijaju ubrzanim tempom, do sada je urađeno oko 30 odsto od ukupno planiranih radova.

- Očekujemo da se do kraja godine završe radovi na donjem dijelu korita, a da od sledeće godine počnemo sa radovima na gornjem dijelu - najavio je šef gradilišta Nermin Šljivo iz preduzeća „Džeko" koje izvodi radove.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Janja Alem Azetović je istakao da će ovaj projekat biti od velikog značaja za mještane.

- Janja je više puta plavljena od voda koje se slivaju sa Majevice. Zbog toga je značajno da će biti izgrađeni i novi kanali koji će odvoditi pritoke sa Obriježi, koji su plavili donji dio Janje - pojasnio je Azetović.

Na ovoj dionici neophodno je pronaći i rješenje za most u središtu Janje, koji će biti potrebno ili proširiti ili podići uvis, za šta se čeka odgovor „Puteva Republike Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA