Maksimović ponudio dva rješenja za spas Banje Dvorovi

Predsjednik Pokreta uspješna Srpska Zlatko Maksimović ponudio je danas gradskoj vlasti Bijeljine dva rješenja za spas Banje Dvorovi od uništenja i poručio da dobar domaćin ne prodaje zemlju i imanje, nego ga njeguje i ubire plodove dobrog rada.

Maksimović ponudio dva rješenja za spas Banje Dvorovi

On je odbacio eventualnu odluku o stečaju Banje kao najgoru moguću u mandatu gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i izrazio sumnju da bi to moglo biti urađeno samo zbog zadovoljenja ličnih interesa gradske vlasti i njima bliskih tajkuna.

Maksimović je na konferenciji za novinare u sjedištu stranke u Bijeljini rekao da se Banja Dvorovi mora sačuvati i nosilac tih aktivnosti mora biti Grad Bijeljina, uz podršku gradske vlasti i opozicije.

Maksimović je naveo da ovo rješenje predviđa stavljanje Banje u vrh liste prioriteta kapitalnih investicija u Bijeljini i ulaganje minimum milion maraka u narednih godinu i po dana u rekonstrukciju i unapređenje objekata, a svake naredne godine uvećanje tih kapitalnih ulaganja prema planu i potrebama.

On kaže da bi se Grad obavezao da sa Poreskom upravom napravi plan refinansiranja duga i na sebe preuzme ovu obavezu, koju bi Banja nadoknadila kada bude ostvarivala profit.

Gradska uprava bi sa radnicima dogovorila način isplate zaostalih plata, a na čelo Banje imenovali bi se ljudi iz struke, politički neopterećeni, koji će ovu ustanovu moći da izvedu na tržište.

"Usvajanjem i sprovođenjem ovog rješenja Banja Dvorovi za tri godine može početi ostvarivati prihod, a već za pet će prerasti u jedan od vodećih turističkih kompleksa u Srpskoj", tvrdi Maksimović, koji je proteklih decenija nagrađivan kao uspješan menadžer u zdravstvu.

On je najavio da će ovaj prijedlog Pokret uspješna Srpska iznijeti na tematskoj sjednici Skupštine grada Bijeljina o Banji Dvorovi, ako je bude, ili na narednom redovnom zasjedanju gradskog parlamenta.

"Ukoliko ova gradska vlast to ne želi i ne umije da Banju Dvorovi izvuče iz krize, Pokret uspješna Srpska spreman je da preuzme odgovornost i predloži eksperte koji bi preuzeli rukovođenje Banjom i u naredna dva mjeseca sagledali stanje i precizno iznijeli rješenja i rokove", najavio je Maksimović.

Prema njegovim riječima, ovo drugo ponuđeno rješenje podrazumijeva i da bi eksperti svojom privatnom imovinom garantovali da će nakon njih u Banji biti bolje, umjesto pustoši koju sada za sobom ostavljaju nestručna i neodgovorna rukovodstva gradskih preduzeća i ustanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA