Pranje djevičanskih miliona u bijeljinskoj Šećerani!

Firma “Tamol Assets Corp” sa Britanskih Djevičanskih Ostrva, koja od bijeljinske Fabrike šećera u stečaju potražuje 12,5 miliona KM, tražiće vještačenje kako bi precizno bili utvrđeni tokovi novca koji je plasiran za obavljanje remonta i pokretanje pogona 2010. godine.

Pranje djevičanskih miliona u bijeljinskoj Šećerani!

Informaciju je za CAPITAL potvrdio advokat ove firme Ognjen Avlijaš, nakon što današnje pripremno ročište nije održano u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini.

„Uputili smo tužbu Okružnom tužilaštvu u Bijeljini protiv odgovornih osoba u bijeljinskoj Šećerani koji su vodili prvi stečaj i pripremali fabriku za ponovno pokretanje proizvodnje u 2010. godini", kazao je Avlijaš.

Sudija Božana Gužvić istakla je da je ročište odgovđeno za 30. novembar, jer Avlijaš nije imao valjanu punomoć za zastupanje inostrane firme u ovom sporu.

"Advokat je imao je imao specijalnu punomoć koja je služila isključivo za preduzimanje pravnih radnji u stečajnom postupku nad imovinom stečajnog dužnika, Fabrike šećera iz Velike Obarske", navedeno je u sudu.

Inače, bijeljinski Okružni privredni sud je u ovom sporu već odbacio tužbu firme "Tamol Assets Corp, na šta je uložena žalba, koja je i uvažena. Prvostepeno rješenje je ukinuto i predmet vraćen na ponovno odlučivanje.

"Tamol Assets Corp" podnio je u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini još jednu tužbu protiv Fabrike šećera u stečaju radi naplate potraživanja od 2,7 miliona KM, a pripremno ročište još nije zakazano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA