Gradska uprava nastavlja da stipendira najvrijednije učenike

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa učenicima generacije osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Bijeljina.

Gradska uprava nastavlja da stipendira najvrijednije učenike

Takođe, potpisani su i ugovori o stipendiranju učenika sa posebnim potrebama, koji putuju sa udaljenosti veće od četiri kilometra do škole ili kojima je potrebna tuđa njega.

Gradska uprava finasnira ukupno 151 učenika, a danas su za nastavnu 2017/2018. godinu potpisana 23 ugovora o stipendiranju u ​iznosu​ od 80 do 170 konvertibilnih maraka, u zavisnosti od kategorije učenika. U gradskom budžetu je za ovu svrhu namijenjeno 220.000 KM.

Gradonačelnik Bijeljine je izrazio uvjerenje da će novčana sredstva učenicima biti novi podsticaj da i u daljem školovanju ostvaruju odlične rezultate.

- Ovi učenici su zaslužili da budu nagrađeni za svoj izuzetan rad i trud i podrška tokom školovanja je jedan od načina da se podrži ostanak uspješnih i talentovanih mladih ljudi u Bijeljini, kako bi oni razvili svoje talente i tako dali svoj doprinos razvoju naše lokalne zajednice​ ​ - istakao je gradonačelnik Mićić.

Učenica generacije Gimnazije „Filip Višnjić" Jelena Lazić navela je da je i u nakon osnovne škole stipendirana od strane Gradske uprave kao najbolji đak, a Gradska uprava je finansijski podržavala takmičenja i usavršavanja koja je pohađala.

- Ova nagrada nam mnogo znači, ne samo u finansijskom smislu, već kao i podrška Grada. To nam je veliki podstrek, jer na osnovu ovakve podrške znamo da Grad cijeni naš trud i zalaganje vrijedni ovom Gradu - istakla je Lazićeva, koja se u ime svih stipendiranih učenika zahvalila Gradonačelniku i Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA