Savski nasip privremeno saniran

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić izjavio je danas da je na nasipu na rijeci Savi napravljena "privremena zavjesa" kao trenutno rješenje sanacije nasipa i da za sada nema opasnosti od poplava u narednom periodu.

Savski nasip privremeno saniran

Mićić je rekao novinarima da je na današnjoj sjednici opštinskog Štaba civilne zaštite Bijeljina konstatovano da je obezbijeđen veliki dio sredstava od 55 miliona evra da se u narednom periodu radi rekonstrukcija savskog nasipa i eventualno pravljenje novog nasipa odbrane od rijeke Drine, što je sigurno veliki posao za neke naredne godine.

On kaže da je na sjednici konstatovano da je komisija, koja je radila na sanaciji štete od prošlogodišnje poplave, koja je procjenjena na blizu 20 miliona KM, završila posao, uz pomoć Vlade Republike Srpske i republičkog Štaba civilne zaštite.

Sjednici je prisustvovao i šef Štaba civilne zaštite u opštini Bijeljina Drago Ristić koji je izjavio da je u prethodnom periodu preuzeto niz mjera kada je u pitanju jačanje formacijskih struktura jedinica civilne zaštite za rad i spašavanje na vodi i pod vodom.

Ristić je dodao da je izvršena je nabavka oko sto uniformi, ribarskih čizama i kombinezona, kao i da je doniran jedan čamac. Opštinski Štab civilne zaštite Bijeljina usvojio je i Program zaštite od snijega i sniježnih padavina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    16°C
  • 23:00

    12°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI