U Bijeljini, prvi put u istoriji, gostuje Filharmonija

Banjalučka filharmonija održaće koncert 1.11.2017.godine u Etno selu "Stanišići", salon "Moskva", sa početkom u 19 časova, a u organizaciji Udruženja građana „Muzički umjetnici Semberije“. Ovo je prvi put u istoriji grada da gostuje neka Filharmonija.

U Bijeljini, prvi put u istoriji, gostuje Filharmonija

Na programu će se naći najpoznatije svjetske kompozicije umjetničke muzike, djela W. A. Mozarta, P. I. Čajkovskog, J. Štrausa, J. Bramsa, ali i našeg Stanislava Biničkog, a pod dirigentskom palicom Ognjena Bomoštara.

"Sama ideja o nastanku koncerta proistekla je od velike želje ljubitelja i poštovaoca klasične muzike da naš grad i njeni građani budu dio savremenih muzičkih i kulturnih tokova, te da će time dati svoj doprinos u promovisanju istih vrijednosti", navode u UGMUS-u.

Isti dan sa početkom u 12 časova, Banjalučka filharmonija održaće didaktički koncert za djecu uzrasta do 10 godina.

Na programu za djecu je čuvena „Dječja simfonija" Jozefa Hajdna, kao i izvodi iz „Karnevala životinja" Kamija Sen-Sansa uz učešće mladih glumaca koji će dočarati mališanima umjetničku ideju kompozicija uz dozu humora i promovisati vrijednost umjetničke muzike za mlade.

Ovaj koncert je organizovan u saradnji sa Agencijom „Happy travel" koji su za mališane objezbjedili prevoz do Etno sela.

Foto:etrafika

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA