Radnici najavili prijavu policiji protiv rukovodstva Banje Dvorovi

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i predstavnici radnika Banje Dvorovi koji su u štrajku ni danas na sastanku u Gradskoj upravi nisu postigli dogovor niti rješenje za probleme u ovoj zdravstveno-turističkoj ustanovi, a radnici su najavili prijavu policiji protiv rukovodstva Banje.

Radnici najavili prijavu policiji protiv rukovodstva Banje Dvorovi

"Ništa ni danas nismo riješili. Ostala je i dalje ucjena - ili da radnici biraju rukovodstvo ili Banja ide u stečaj", rekao je novinarima predsjednik Štrajkačkog odbora Zoran Ostojić.

Prema njegovim riječima, radnicima je data mogućnost da do srijede, 25. oktobra u 12.00 časova predlože rukovodstvo iz redova radnika, odnosno vršioca dužnosti.

"Da li će ovo radnici prihvatiti, vidjećemo. Za sada je to nepoznato. Ali, isključivi krivac za probleme i nepostojanje rješenja za Banju Dvorovi je upravo Gradska uprava", kaže Ostojić.

On dodaje da je Banja i došla u tešku situaciju političkim i nestručnim postavljanjem rukovodećih kadrova iz gradskog PDP-a, čiji lider /Slaviša Marković, koji je i predsjednik Skupštine grada/, "jasno kaže da nikada nije ni imao rješenje za probleme u Banji".

Ostojić je najavio da će danas policiji biti predata prijava protiv rukovodstva Banje, ističući da najveću odgovornost snose direktor i Upravni odbor Banje.

"Očekujemo da će u toku sedmice neko doći, odnijeti dokumentaciju iz Banje kako bi se vidjelo šta i kako je rađeno. Riječ je o nizu štetnih ugovora, nabavci bez tendera, a najgore u svemu je što je mnogo novca iz Banje otišlo na gotovinska plaćanja", kaže Ostojić, navodeći da se restoranima prema nečijem nalogu isplaćivalo i pet, šest i sedam hiljada KM.

Komentarišući razloge zbog kojih radnici ne imenuju direktora iz svojih redova, Ostojić je naveo da su prvo tražili deblokadu računa, pa onda imenovanje vršioca dužnosti.

"Zašto nam ne deblokiraju račun. Mi imamo sredstava koja bi trebalo da `legnu` na naš račun čime bismo neke stvari mogli pokriti. Račun je blokiran već 75 dana. Danas da ga odblokiraju, mi bismo izašli do srijede sa prijedlogom za vršioca dužnosti direktora", rekao je Ostojić, napominjući da ni u jednom zakonskom aktu direktora ne predlažu radnici nego osnivač firme, a u ovom slučaju je to grad Bijeljina.

On je ponovio poziv mještanima Dvorova i građanima Bijeljine da podrže njihovu borbu za prava radnika i očuvanje Banje, upozoravajući da zbog lošeg upravljanja gradskim preduzećima svako može biti sljedeći koji će ostati bez posla i biti izbačen na ulicu.

Štrajk i protesti 52 radnika traju mjesec i po dana i nastavljaju se.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nakon sastanka sa predstavnicima radnika Banje nije se obratio novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA