POZOVI 1413 - TVOJA MARKA ZA MILADINOV ŽIVOT!

Desetog novembra urađen je presjek poziva humanitarnog broja 1413, koji je početkom mjeseca aktiviran za pomoć Miladinu Stevanoviću iz Bijeljine. Novac u iznosu od 6.200KM koji je do dana presjeka prikupljen daleko je manji od 30.000 evra koje je Miladinu potrebno za liječenje. Porodica apeluje na sve humane ljude da pozivom na broj 1413 doniraju jednu konvertibilnu marku i pomognu Miladinu da ima život dostojan čovjeka.

POZOVI 1413 - TVOJA MARKA ZA MILADINOV  ŽIVOT!

Miladin Stevanović, ratni vojni ivalid i borac 1. kategorije, je obolio od kvadriplegije, teške bolesti u kojoj su čovjeku paralisani i gornji i donji dijelovi tijela. Vezan je za kolica i potpuno ovisan o tuđoj njezi. Zbog toga boravi u Domu za njegu starih lica u Gradišci. Kako je, gotovo stalno, u ležećem položaju pojavili su se i brojni dekubitusi, otvorene rane nastale od ležanja, koje je veoma teško suzbiti. Tu su i posljedice nekoliko ranjavanja u prošlom ratu. Ali posljednje dvije godine je došlo do vidnog napretka u njegovom zdravstvenom stanju - sada djelimično može da koristi ruke, a nakon pregleda u klinici u Austriji, ustanovljeno je da bi se njegovo stanje moglo da popravi terapijom matičnim ćelijama. Čak do te mjere da bi mogao da ponovo hoda sopstvenim nogama!!!

Po procjeni specijalista iz Austrije potrebne su mu tri operacije presađivanja matičnih ćelija, a svaka od njih košta po 10.000 evra. Tu su i troškovi transporta u kliniku, postoperativnog liječenja i terapija, kontrola i drugih troškova, koji potrebna sredstva uvećavaju još za 20.000 KM.

Kako je u akciji koja je organizovana u martu prikupljeno oko 22.000 KM, potrebno sakupiti još 30.000 evra koji su potrebni za presađivanje matičnih ćelija ili u markama, približno, 58.800 KM.

Kako ni Miladin, a ni njegov najbliži nemaju ta sredstva, Humanitarno udruženje"Iskra života" je pokrenulo humanitarni broj 1413 u M:tel mreži koji će biti aktivan do 30. novembra ove godine.

Budimo i ovaj put humani i pomozimo svojim pozivima na broj 1413 Miladinu da ozdravi i opet prohoda, što je i cilj svakog zdravog čovjeka da normalno živi! Humanitarni broj aktivan je do kraja novembra.

HVALA VAM!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA