Nedić treći na Balkanu, Kalajdžićeva peta

Proteklog vikenda u Novom Sadu održane su "PRVE OTVORENE BALKANSKE ŠKOLSKE IGRE" za učenike osnovnih i srednjih škola u karateu. Učešće je uzelo 450 takmičara iz 8 balkanskih zemalja a među njima, kao članovi reprezentacije BiH i troje predstavnika karate kluba UNSU iz Bijeljine: Nedić Saša "Tehnička škola "Mihajlo Pupin", Kalajdžić Dajana "Poljoprivredna i medicinska škola" oboje u borbama i Kadirić Sanjin "OŠ "Jovan Dučić" u katama.

BIJELJINA

Nedić je u vrlo jakoj konkurenciji u borbama (70+), u kategoriji 1. i 2. razreda srednjih škola, kroz vrlo kvalitetne mečeve uspio osvojiti treće mjesto i bronzanu medalju.

U prvom kolu bio je slobodan, u drugom bolji od Jelovca predstavnika Srbije, da bi u polufinalnom meču protiv iskusnog Petrova iz Bugarske plasman za finale ispustio u poslednjih desetak sekundi meča.

Nakon poraza 0:1 od Petrova morao je dobiti dva repasažna meča za treće mjesto. Pobjedio još jednog predstavnika Srbije, a zatim u ekstra meču za jedno treće mjesto uspešniji je bio od svog kolege iz reprezentacije.

Kalajdžićeva je bila odlična u borbama (54+), u kategoriji srednjih škola 1.. i 2 razreda. Izborila je meč je za medalju ali nedostatak sportske sreće i sporni poen, koji je odveo meč u drugom pravcu, su je udaljili od očekivanog finala.

Kalajdžićeva je bila odlična u drugom redovnom kolu pobjedivši predstavnicu Srbije da bi za ulazak u finale bila poražena od Krešićeve iz BiH.

Nakon polufinala u repasažu za treće mjesto poražena je od Šćepanovićeve iz Srbije. Takmičenje završila na petom mjestu za koje možemo reći da je odličan rezultat s obzirom na vrlo kvalitetnu konkurenciju.

Treći predstavnik kluba iy Bijeljine Sanjin Kadirić poražen je u katama, u drugom kolu od predstvniika Crne Gore rezultatom 1:4.

"Imajući u vidu da mu je ovo bilo prvo zvanično međunarodno takmičenje vjerujemo da će već na nekom narednom biti jedan od kandidata za medalju", navode u kk UNSU.

Kada se radi o rezultatima reprezentacije BiH, u sva tri dana takmičenja osvojeno je; 8 zlatnih; 12 srebrnih i 7 bronzanih medalja, što je reprezentaciju BiH svrstalo na drugo mjesto u Generalnom plasmanu zemalja učesnica.

"U ime UO kluba, svim reprezentativcima osvajačima medalja upućujemo najiskrenije čestitke, a posebne čestitke upućujemo predstavnicima našeg kluba na rezultatima i načinu na koji su predstavljali naš klub, grad i svoje škole", dodaju u KK UNSU.