"Semberski sajam mesa" i promocija domaće proizvodnje

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je na otvaranju prvog "Semberskog sajma mesa" u Bijeljini da lokalna zajednica i Vlada Srpske ulažu u privredu ovog regiona kako bi zdravi domaći proizvodi bili prepoznatljivi i na inostranom tržištu.

"Semberski sajam mesa" i promocija domaće proizvodnje

Gluhaković je rekao da brojne sajamske manifestacije u Bijeljini pokazuju bogat privredni i turistički kapacitet Semberije i Republike Srpske, ističući da su zdrava voda, zdrava hrana i zdrava klima neprocjenjiv resurs u turizmu.

On je poželio uspješan razvoj i osvajanje evropskih tržišta kompanijama iz Semberije koje se bave proizvodnjom i preradom mesa i najavio nastavak podrške republičke i lokalne vlasti u promociji domaćih proizvoda.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je na otvaranju prvog "Semberskog sajma mesa" da su vrijedni i uspješni privrednici pravi zamajac razvoja, otvaranja radnih mjesta i boljeg života u Republici Srpskoj.

"Političari mogu malo da poprave ili pokvare situaciju, ali privrednici su zamajac razvoja društva", istakao je Mićić.

Privrednik i domaćin prvog "Semberskog sajma mesa", direktor preduzeća "Globus" Milenko Zupur rekao je novinarima da je cilj ove trodnevne manifestacije da se svijetu pokaže kvalitet i raznovrsnost mesa i prerađevina od mesa iz Semberije.

"Ovo je region sa zdravom vodom i klimom, vrijednim i obučenim domaćinima i uspješnim kompanijama u proizvodnji mesa", ocijenio je Zupur.

Sajam je okupio 26 izlagača, a pored prodajne izložbe mesa i mesnih prerađevina, posjetioci mogu da vide i brojne prerađivače voća i povrća, predstavnike destilerija i vinarija, domaćih mlinova i pekara, proizvoda od meda, kao i štandove sa proizvodima domaće radinosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    16°C
  • 17:00

    18°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

137 cm

Promjena: -6cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI