Banja Dvorovi ponovo radi

Radnici Banje Dvorovi prekinuli su štrajk, nakon što su im juče isplaćene dvije zaostale plate iz 2016. godine.

Banja Dvorovi ponovo radi

- Nakon dogovora o mjerama pomoći za Banju Dvorovi, na Skupštini Grada Bijeljina 30. oktobra ove godine, Vlada Republike Srpske je donijela Zaključak o deblokadi računa, a obaveze ove ustanove odložene su do kraja godine. Iz budžeta Grada radnicima Banje biće isplaćene još dvije plate do nove godine, a novo rukovodstvo planira da unaprijedi rad ove ustanove i obezbijedi bolje korišćenje resursa - najavio je danas gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je podsjetio da se sa Fondom zdravstvenog osiguranja intenzivno vode razgovori o obezbjeđivanju ugovora na iznos sredstava koji će omogućiti da radnici Banje sami zarađuju platu.Mićić je apelovao na radnike da sarađuju sa rukovodstvom Banje, da bi zajedničkim snagama pronašli najbolji put za izlazak iz krize.

- Potrudućemo se da pomognemo radnicima Banje koliko god smo u mogućnosti, a nadamo se da ćemo zajedno sa njima uspjeti da ova ustanova povrati stari sjaj - izrazio je uvjerenje gradonačelnik Bijeljine.

On je naveo da će iz gradskog budžeta biti uložena dodatna sredstva u oporavak Banje.

- Ulaganjem u Banju ulažemo u našu zajedničku imovinu, a cilj nam je da unaprijedimo ponudu usluga u ovoj ustanovi, koje se kreću u rasponu od rehabilitacionih, preko banjsko-rekreativnih do klasičnih turističkih - najavio je Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA