Policijska uprava Bijeljina obilježila krsnu slavu

Policijska uprava /PU/ Bijeljina obilježila je danas u Eparhijskom kulturnom centru u Bijeljini krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske - Sabor Svetog arhangela Mihaila.

 Policijska uprava Bijeljina obilježila krsnu slavu

Nakon tradicionalnog slavskog obreda - lomljenja slavskog kolača, koji su uz kuma slave i brojne zvanice, obavili NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije i načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić, održan je bogat duhovno-kulturni program.

Episkop Fotije je nakon slavskog obreda novinarima rekao da su i Crkva i Policija na zajedničkom poslu, kao i sve druge državne institucije.

"Crkva mora i treba pastirski da brine o svom narodu, njegovim duhovnim potrebama, da ga vaspitava u pravoslavnoj vjeri i čuva od iskušenja", poručio je vladika Fotije.

S druge strane, napominje vladika Fotije, policija je tu da sprovodi zakone, štiti nejač, sirotinju i sve koji su ugroženi, "da brine o zemaljskom narodu".

"Crkva u tom smislu radi dopunjujući posao sa policijom, što je u svim ranijim, istorijski pravoslavnim državama i bilo", rekao je vladika.

Vladika Fotije je izrazio uvjerenje da će saradnja Crkve sa svim institucijama države uvijek postojati, te da će ona biti nastavljena i danas između njega kao novoustoličenog vladike i tih institucija.

On je napomenuo da nije slučajnost to što policija proslavlja Svetog arhangela Mihaila, koji je zaštitnik nebeske vojske, njen predvodnik, i da po njegovom primjeru treba da postoji harmonija "i u zemljskim institucijama, zemaljskoj policiji".

"U stvari treba da, ako bismo željeli da u savršenom smislu podražavamo Svetog arhangela, neprestano sprovodimo volju Božiju, da ljudi žive po volji Božijoj, a policija isto tako da radi shodno zakonu Božijem, štiteći one koji su ugroženi", istakao je vladika Fotije.

Načelnik Policijske uprave /PU/ Bijeljina Žarko Ćosić, čestitajući slavu svim pripadnicima MUP-a, istakao je da bijeljinska Uprava može da se pohvali dobrim rezultatima koji su postignuti u očuvanju bezbjednosti građana.

On je izjavio novinarima da je bijeljinska policija u godini koja je na izmaku imala akciju otkrivanja velike količine opojnih sredstava i da je otvorena Policijska stanica dva, što će omogućiti viši stepen bezbjednosti.

On je naglasio i da je ostvarena dobra saradnja policije sa građanima i drugim policijskim agencijama u BiH. U okviru obilježavanja krsne slave Svetog arhangela Mihaila pripadnici Policijske stanice Ugljevik, koja je u sastavu bijeljinske Policijske uprave, otkrili su danas spomen-ploču sa imenima četiri poginula pripadnika MUP-a Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    7°C
  • 05:00

    5°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

199 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI