Omladinci ŠK "Sveti Georgije" srebrni na Kupu RS

Mladi šahisti šahovskog kluba „Sveti Georgije“ iz Bijeljine učestvovali su od 17. do 19. novembra u Bijeljini na 22. Kupu Šahovskog saveza Republike Srpske i takmičili se u kategoriji „Omladinci“, koja je ove godine uvedena prvi put u raspored ovog šahovskog takmičenja.

Omladinci ŠK "Sveti Georgije" srebrni na Kupu RS

"Naš tim u sastavu Mirko Šajin (1. tabla), Marko Nikolić (2. tabla), Aleksandar Nikolić (3. tabla) i Vuk Solaković (4. tabla) osvojili za drugo mjesto, odnosno srebrne medalje i pehar za drugoplasiranu ekipu. Želimo istaći da je naš tim mladih šahista bio najmlađi na turniru sa prosjekom manjim od 10 godina starosti", kažu u klubu "Sveti Georgije".

Ovaj uspjeh je još značajniji ukoliko se u obzir uzme činjenica da je rad trenera šaha, koji su FIDE nacionalni instruktori, u ovom klubu potpuno volonterski uz pomoć i podršku roditelja djece, kao i da je jedini šahovski klub u Gradu Bijeljina koji nije podržan od gradske uprave.

"Vjerujemo da će naš rad biti prepoznat i sa te strane što bi obezbijedilo još bolje osnove za rad škole šaha za djecu osnovnoškolskog uzrasta jer se naš Klub bavi isključivo razvojem „omladinskog šaha. Trenutno realizujemo i upis djece starosti od 6 do 9 godina u našu školu šaha", ističu u klubu "Sveti Georgije"

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA