Pojačana kontrola poštovanja Odluke o radnom vremenu za praznik

Gradski tržišni inspektori će 21. novembra 2017. godine, na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, od 12,00 časova pojačano kontrolisati poštovanje Odluke o radnom vremenu kojom je, između ostalog, predviđeno da svi objekti u trgovinskoj i zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti i uplatna mjesta „Lutrije Republike Srpske“ na području Grada Bijeljina mogu raditi najduže do 12:00 časova.

Pojačana kontrola poštovanja Odluke o radnom vremenu za praznik

Odlukom je, takođe, predviđeno da su, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužne da rade zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika i vatrogasna jedinica, koji su obavezni da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti.

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradni dan nisu obavezni da utvrđuju povećan obim rada i dežurstva utvrđen ovom Odlukom.

Apoteke, prodavnice pogrebne opreme, veterinarske ambulante i ugostiteljski objekti mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkog praznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA