Bijeljina prvi grad u BiH koji je posjetio novi francuski ambasador

Bijeljinu je danas posjetio ambasador Francuske u BiH Gijom Ruson koji je sa gradonačelnikom Mićom Mićićem razgovarao o privrednim potencijalima Semberije i mogućnostima za investiranje i unapređenje saradnje između Bijeljine i Ambasade.

Bijeljina prvi grad u BiH koji je posjetio novi francuski ambasador

- Izuzetno nam je zadovoljstvo jer je ovo prva posjeta novog ambasadora BiH van Sarajeva, što pokazuje da je naš Grad važan za Francusku ambasadu. Njegovu Ekselenciju smo upoznali da nam je trenutni prioritet otvaranje novih radnih mjesta, jer zapošljavanjem zadržavamo mlade ljude u našem Gradu, a upravo su ljudi naše najveće bogatstvo - istakao je Mićić.

On je podsjetio da se Semberci najviše bave poljoprivredom, te da na području Grada postoji nekoliko fabrika za preradu voć, povrća, ali i drveta.

- Predstavili smo ambasadoru naš povoljan poslovni ambijent, dobre međuljudske odnose, kao i izuzetan geografski položaj, što su sve preduslovi da Bijeljina nastavi da se razvija - ocijenio je gradonačelnik Bijeljine.Gradska uprava je do sada sarađivala sa francuskom Ambasadom u projektima vezanim za jačanje uloge mjesnih zajednica i razvoj lokalne demokratije.Ambasador Ruson se zahvalio Gradonačelniku na prijemu i istakao da je prilikom posjete Bijeljini Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić" i jednoj osnovnoj školi poklonio knjige na francuskom jeziku.

Takođe, uručio je i sertifikate kandidatima koji su uspješno položili međunarodni ispit o poznavanjau francuskog jezika.

- Tek ljetos sam stigao u BiH i gospodin Mićić je prvi gradonačelnik koga sam podsjetio. Trudim se da upoznam funkcionisanje lokalnih samouprava i čujem koje su to prepreke i izazovi sa kojima se susreću. Mnogo informacija sam dobio od prvog čovjeka Bijeljine, koji je vrlo iskusan gradonačelnik - naveo je ambasador Ruson, dodavši da postoje brojne ekonomske prednosti ovog Grada, s obzirom na veoma dobar geografski položaj, kao i uspješno rukovođenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA