Teroristički napad u Sarajevu: Vehabije pucale na američku ambasadu

  • BiH
  • 28. Oct 2011.

Mevlid Jašarević iz Novog Pazara u Srbiji je oko 15:35 sati pucao iz kalašnjikova na Američku ambasadu u Sarajevu, a nakon polusatne drame je pogođen hicem iz snajperske puške.

Teroristički napad u Sarajevu: Vehabije pucale na američku ambasadu

Ubrzo nakon što su se začuli pucnji iz automatskog naoružanja, na teren su upućene brojne policijske patrole, među kojima su i specijalci.

Jašarević je u napadu teško ranio jednog pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Napadač je nešto kasnije lakše ranjen u desnu natkoljenicu.

Naselje Marindvor je blokirano. Kako smo saznali od očevidaca na mjestu događaja, Jašarević je pucao sa tramvajske stanice na Marindvoru.

Nakon toga je pogođen hicem iz snajperske puške, te je odvezen kolima Hitne pomoći. Kako je za Sarajevo-x.com rekla portparolka KCUS-a Biljana Jandrić, Mevlid Jašarević je zadobio lakšu tjelesnu povredu.

Radi se o prostrelnoj rani desne natkoljenice. "Muškarac rođen 1988. godine je dovezen na KCUS u pratnji pripadnika SIPA-e. On je zadobio prostrelnu ranu desne natkoljenice", izjavila je Jandrićeva.

Kako saznajemo od našeg novinara koji je ispred bolnice, napadač je smješten na Kliniku za ortopediju i bit će zadržan i tokom noći.

Prema izjavama očevidaca, Jašerević je bio svjestan tokom dolaska u bolnicu i izgovarao parole na arapskom jeziku i tekbire. Na videosnimcima agencije Sens Multimedia News Network, pogledajte dešavanja kod Ambasade.

 

Foto: RTRS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA