Bezbjednosne prijetnje ozbiljno shvatiti

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najoštrije je osudio teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu, ocijenivši da moguće bezbjednosne prijetnje i informacije o radikalnim grupama treba najozbiljnije shvatiti i preventivno djelovati, a ne minimizirati i stvarati pogrešnu predstavu u javnosti.

Bezbjednosne prijetnje ozbiljno shvatiti

Dodik je apelovao da nadležni organi i institucije što prije utvrde sve okolnosti, pozadinu i organizatore ovog bezumnog terorističkog čina.

On smatra da treba preduzeti sve potrebne mjere i radnje da se ovakvi napadi ne bi ponavljali, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Srna nezvanično saznaje da je predsjednik Dodik sinoć razgovarao sa ambasadorom SAD u BiH Patrickom Moonom u vezi sa terorističkim napadom na američku ambasadu. Moon je predsjedniku Republike Srpske zahvalio za iskazanu brigu.

Mevludin Jašarević pucao je jučer iz kalašnjikova na Ambasadu SAD u Sarajevu. Tom prilikom teško je ranjen jedan pripadnik policije - radnik na obezbjeđenju Ambasade SAD, koji je operisan i sada je van životne opasnosti.

Napadač je, najvjerovatnije, kao pripadnik vehabijskog pokreta boravio u Gornjoj Maoči u vrijeme policijske akcije u februaru prošle godine.

Jašarević je 30. novembra 2010. godine uhapšen je u Novom Pazaru, jer je bio potencijalna prijetnja stranim ambasadorima koji su posjetili taj grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA