Hapšenja vehabija u Srbiji

U policijskoj akciji koja je započela jutros na 18 lokacija na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina, privedeno je 15 lica.

Hapšenja vehabija u Srbiji

"Jutros u pet sati otpočela je akcija protiv ekstremističkog islamskog vehabijskog pokreta na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Jutrošnja akcija je završena, a procenićemo da li će biti potrebe za privođenja još ljudi", rekao je direktor policije Milorad Veljović.

Akciju su izveli žandarmerija, služba za borbu protiv terorizma Uprave kriminalističke policije i Uprava policije. Ministar je rekao da su im oduzeti telefoni, kompjuteri i lap topovi i da su privedeni.

Akcija je sprovedena nakon što je Mevlid Jašarević iz Novog Pazara, pripadnik vehabijskog pokreta, juče pucao na ambasadu SAD u Sarajevu.

U pucnjavi su povređena dva policajca, a pripadnici specijalnih jedinica uspeli su da onesposobe napadaca. Niko od povređenih nije životno ugrožen.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije povećalo je stepen bezbednosti ispred ambasade Sjedinjenih američkih država, rečeno je u MUP-u.

Kako se navodi, stepen bezbdenosti je povećan duž cele ulice Kneza Miloša u kojoj se, osim američke ambasade, nalazi i više drugih diplomatskih objekata.

Povećan je kako broj pripadnika policije, tako i broj policijskih vozila, rekli su sinoć u MUP-u. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je Tanjugu da je napadač na ambasadu SAD identifikovan kao Mevlid Jašarević, navodeći da ga je o tome obavestio njegov kolega iz BiH Sadik Ahmetović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA