Puštena u saobraćaj ulica kod Manastira Sveta Petka

U Bijeljini je danas puštena u saobraćaj ulica od Manastira Sveta Petka koja povezuje naselje Pet jezera i Dijelove sa Komitskom ulicom, u čiju izgradnju je uloženo oko 700.000 KM.

Puštena u saobraćaj ulica kod Manastira Sveta Petka

Otvaranju su prisustvovali ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske (RS) Davor Čordaš, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Miroslav Milovanović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić, te savjetnik predsjednika Srpske Miladin Dragičević.

Ministar Čordaš je rekao da je izgradnja ove saobraćajnice koštala oko 660.000 KM, a da je Vlada Srpske izdvojila 450.000 KM."Saradnja opštine Bijeljina i Vlade RS je veoma dobra, ne samo u ovom, već u svim projektima koji se realizuju na području ove lokalne zajednice.

Opština nas uvijek prati sa najmanje onoliko sredstva sa koliko mi učestvujemo", naglasio je Čordaš. Ocjenivši da je izgradnja ovog puta veoma značajna, ministar Milovanović je podsjetio da je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS prihvatilo inicijativu SPC o potrebi uzgradnje ove saobraćajnice.

"Ministarstvo, kao bivši vlasnik ovog zemljišta, prihvatilo je inicijativu SPC, i zemljište je odlukom Vlade dato na raspolaganje opštini Bijeljina, koja ga je dodijelila Eparhiji zvorničko- tuzlanskoj", dodao je Milovanović.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić istakao je da je ovo bitan infrastrukturni projekat koji su zajednički realizovali Eparhija zvorničko-tuzlanska, Vlada i opština, a koji će omogućiti lakši dolazak i izlazak iz Bijeljine ne samo za manastir, već i za naselje Pet jezera.

"Ovaj projekat će promijeniti režim saobraćaja. Ovim putem je spojen i put za Popove i Amajalije. Projekat je dio naših nastojanja da napravimo zaobilaznicu, i završetkom trećeg kraka zaobilaznice, čija će izgradnja početi narednih dana, od puta za Ugljevik do puta za Zvornik, Bijeljina će biti jedini grad u BiH koji će imati potpuno završenu zaobilaznicu oko grada", rekao je Mićić.

On je ocijenio da je ovo dobar primjer kako lokalna zajednica sarađuje sa Vladom i kako takvi projekti mogu biti na dobrobit građana. Nakon što je osveštao saobraćajnicu, vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije zahvalio je svima koji su dali doprinos u njenoj izgradnji.

"Neka Bog blagoslovi sve koje budu hodili ovim putem. Puštanjem u saobraćaj ovog puta i Manastir Svete Petke bliži je svima čije su duše žedne Boga živoga", naglasio je vladika.

Delegacije Vlade Srpske prethodno se sastala sa načelnikom Mićićem i funkcionerima opštinske administracije.

 

Foto: BijeljinaDanas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 08:00

    14°C
  • 11:00

    17°C
  • 14:00

    19°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

164 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

325 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 08. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI