Šteta od privrednog kriminala 35.000 KM

Na području u nadležnosti Policijske uprave /PU/ Bijeljina u novembru su otkrivena četiri krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta kojima je pričinjena materijalna šteta od 35.000 KM, rekao je danas načelnik Kriminalističke policije u ovoj upravi Darko Kovrlija.

Šteta od privrednog kriminala 35.000 KM

On je dodao da su za ova krivična djela podnesena četiri izvještaja nadležnom tužilaštvu protiv pet lica.

Kovrlija je naveo da su i u novembru prošle godine otkrivena četiri krivična djela u oblasti privrednog kriminaliteta u kojima je pričinjena materijalna šteta od 26.000 KM.

Na konferenciji za novinare u PU Bijeljina rečeno je da su se u novembru dogodile 92 saobraćajne nezgode i nesreće, što je za 4,17 odsto manje nego u istom periodu 2016. godine. U njima je jedno lice poginulo, tri su teže povrijeđena, a 16 lakše.

Evidentirana su 54 narušavanja javnog reda i mira, što je za 5,88 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

U ovoj oblasti je evidentirano 62 prekršaja koji su sankcionisani podnošenjem 17 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 37 prekršajnih naloga.

Prekršaje je počinilo 59 lica, među kojima je 20 povratnika u vršenju krivičnih djela i šest maloljetnika.

Načelnik Sektora policije u PU Bijeljina Stjepan Terzić kaže je u novembru bilo najviše tuča i fizičkih napada, te da je javni red i mir najčešće narušavan na trgovima i ulicama, a potom u ugostiteljskim objektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA